Cikkek
 

Kutyuszkóp :)

Találtam a kutyust még az egyik nyáron, ő az, Picurkának hívják, és imádom!!!
Fajtáját tekintve, tacsivava az tacsi és csivava keveréke. Öleb, és kisebb mint egy macska.

Na szóval, mivel talált kutyus, én meg nem tudok kutyául, azt nem tudta elmesélni nekem, hogy mikor született, ezért nyáron tartom a szülinapját, amikor megtaláltam. De arra gondoltam, ha már van internet megpróbálom kideríteni, a tulajdonságai alapján, hogy mikor is születhetett valójában.
Az eredmény: nem jöttem rá, de jó móka volt. Az erőszakossága alapján, - ugyanis ha kitalál valamit, addig vakkantgat amíg el nem éri - talán Skorpió, vagy Kos lehet. De ez úgy látszik az ő titka marad. Ha te viszont tudod, hogy a kutyád pontosan mikor született, akkor itt viszont megkeresheted, hogy milyen tulajonságok jellemzőek rá.

KOS (március 21. - április 20.)
Nem lenne meglepő, ha a Kos-kutyád vörös bundájú volna, olyan, mint a vörös hajú nők. A legtöbbször ők vezetik a falkát. Egyszerűen csak átveszik a főnökséget, és nem tűrik az ellentmondást. Impulzívak, gyorsak. Jó, ha folyamatosan rajta tartod a szemed, mert bármikor - pillanatok alatt - képes bajba keveredni. Kalandvágya hatalmas, az ismétlődő dolgokat hamar megunja. Éreznie kell, hogy tetszik neked, amit tesz. Az igaz, hogy halára tud rémiszteni a bátorságával, viszont ha azt akarja veled tudatni, hogy mire van szüksége, nagyon kifejező tud lenni. Ha sok figyelmet fordítasz rá, ha sokat „mozgatod”, sosem fogsz benne csalódni. Az életét adná azért, akit szeret.

BIKA (április 21. - május 21.)
Makacs, de gyönyörű. A Vénusz az uralkodó égiteste, a maga földi módján szépséges állatod van. Az ételért él, és meglepő, de szereti a krumplit és a többi gyökérféleséget is. Nem kimondottan aktív, gyakran szeret inkább a porond szélén heverészni. Vagy a virágágyásban, bámulva a szépséges, színes növényeket. Ezzel nincs is semmi baj, ha el tudod viselni, hogy néha bizony fel is túrja a kertet. Kefélgetheted, fürdetheted, tűri, de ne is próbáld a kosztól távol tartani.

IKREK (május 22. - június 21.)
Ikrek-kutya kedvenc helye a konyha. Mindig is a mamájukhoz fog kötődni, ha nem a kutya-mamához, akkor az ember-mamához, tehát hozzád. Ettől függetlenül imád másokat dédelgetni, és nagyon is tuda, neked mire van szükséged, milyen éppen a hangulatod. Mindig az oldaladon van. Arra nagyon vigyázz, hogy hangos veszekedést, igazi olaszos „haddelhadd-ot” ne lásson, vagy halljon tőletek, mert reszketve magába fog fordulni. Imádja a spagettit, de néha válogatós. Stresszes helyzetben pedig egyáltalán nem is eszik. A gyomra az első, ami megérzi a bajt. Adj neki sok-sok szeretetet és dicséretet, sose emeld fel a hangodat vele szemben. Sokkal jobban reagál a halk kérésre, mint az ordított parancsra.

RÁK (május 22. - június 21.)
A Rák-kutya egy trükköt se fog elrontani. A Merkúr az irányító bolygója, gyors és virgonc. Könnyen unatkozni kezd, hát legalább a tévét hagyd bekapcsolva, ha egyedül van otthon – különben a kedvenc kanapédon fog enni, ha nem látod. Valami egészséges levezetésre van szüksége, annyi energiája van. A pásztorkodás, vagy ha rendszeresen elhordod edzésre, jót tehet neki.

OROSZLÁN (június 22- augusztis 22.)
Az Oroszlán csillagjegyű kutya szerencsés és szép, sőt tudja ezt is magáról. Elég, ha csodálod, és királyként kezeled, minden rendben lesz. Fésülgesd gyakran, adj neki jutalomfalatot, és úgy fog szeretni, mint még soha senki – hiszen az Oroszlán a szíveket is uralja. Nem igazán virgonc, gyakran fogod látni, ahogy a napon heverészik. Imád mindennek a középpontjában lenni, és büszkén húzza ki magát.

SZŰZ (augusztus 23. - szeptember 23.)

Olyan kis csinosan ül mindig – leginkább így jellemezhetnénk a Szűz csillagjegyű kutyádat, igaz? Komoly és nyugodt kívülről, de belül bezzeg min a méhkas. Mindig már a következő turpisságon jár az esze. Jobb, ha inkább te magad adsz neki valami foglalatosságot. Például, hogy vigyázzon rád, a gyerekedre, a többi állatkádra. Ha van dolga, talán nem keveredik balhéba.

MÉRLEG (szeptember 24.- október 23.
A Mérleg-kutya mindenáron a békére vágyik. Megtesz bármit, csak hogy te elégedett legyél vele, de szerencsére annyira jóképű kutya, hogy az alázat sem árt neki. Nehéz nem észrevenni, hogy Mérleg jegyű egy kutya, mert szépségét csak a nyugalma és elgondolkodó tekintete múlja felül. Imádja a természetet, a többi állatot, ezek a dolgok stimulálják. Rendszerint a virágágyás mellett heverészik, és onnan figyeli, hogy mindenkivel minden rendben van-e.

SKORPIÓ (október 24. - november 22.)
A Skorpió-kutya a te gazdád, és nem fordítva. Büszke és független, utálja, ha megmondják neki, mit tegyen. Titkolózó, lehet, hogy gyakran eltűnik, és te azt sem tudod, merre járhat. Rengeteg jó búvóhelye van, ide gyűjti a kedvenc játékait is. Ugyanakkor nagyon tud kedveskedni, de csak egy emberhez kötődik igazán. Gondoskodó, jól megérzi az ember hangulatait.

NYILAS (november 23. -december 21.)
A Nyilas-kutya aztán tudja, mi is az igazi mulatság! Főleg, ha a szabadban játszhat. Imádja a többi állatot, a sok embert. Utazni is szeret, és a kulcscsörgésre azonnal tudja: megyünk sétálni! De akkor sincs velük semmi baj, ha otthon kell maradniuk. Csak úsznak az áramlattal, bármi történjen, nem problémáznak. Kicsit esetlenek, de imádnak erdőben hancúrozni.

BAK (december 22.- január 20.)

A Bak-kutyák mindenki másnál jobban képesek leküzdeni a kezdeti akadályokat, bármiről is legyen szó. Kitartóak és szorgalmasak, a kerítések és falak nem tartják távol őket sehonnan. Egy életre hűségesek, és boldogak, csak hadd legyen meg a saját kis túrnivaló kupacuk, és pár kedvenc játékuk.

VÍZÖNTŐ (január 21. -február 19.)
A Vízöntő-kutya mindenkivel barátságos, szinte a társaság lelke. Vonzó, energikus, imád dumálni. Sokkal okosabb annál, amit látni enged. Gyakran azt gondolnád, csak bolondos kis kutya, aztán kellemesen meglep az intelligenciájával. Nemsokára ő fog neked új dolgokat tanítani.

HALAK (február 20. -március 20.)
A Halak-kutya félénk és bizonytalan, de szerető figyelemmel kibontogathatod kagylóburkából. Valami vízre, vízfelületre van szüksége, és valakire, vagy valamire, amire ő viselhet gondot. Jó társ, csak azért él, hogy neked kedvedre tegyen. Ugyanakkor nagy színész is, ne lepődj meg, ha betegnek vagy halottnak tetteti magát, csakhogy felkeltse figyelmedet. Valószínűleg csak egy emberhez kötődik igazán, mert minden idejét és energiáját arra fordítja, hogy a kiválasztottat szeresse és szolgálja. Ha nem felejted el, hogy magadból valami emléket otthagyj neki, mikor reggel elmész, örökre a szívében maradsz.