Cikkek
 

A titok 10.

Abban a pillanatban, hogy helyesen kezdesz gondolkodni, az a valami ott belül, a benned lévő erő, ami nagyobb, mint a világ, feléled, és átveszi életed irányítását, etet, felruház, vezet, véd, irányít, biztosítja az életet, ha hagyod.

Ezt biztosan tudom. Szóval itt az ideje, hogy elkezd használni, amit tanultál. Az, hogy mire jutsz, csak rajtad áll. Ne hagyd, hogy kivegyék a kezedből az irányítást.

Nincs egy tábla az égen, amire az Isten felírta a célodat, az életfeladatodat. Nincs ilyen tábla az égen, amire ez van írva: "Neale Donald Walsch, kedves ember, aki a 21. sz. elején él, aki..." vessző, és azután csak annyit kell tennem -ahhoz, hogy megértsem, mit is keresek itt, mi a célom - hogy megtaláljam a táblát, és rájöjjek, hogy Isten mit is gondolt velem kapcsolatban. Ez a tábla nem létezik. Így a célod az, amiről azt állítod, hogy a célod.

A küldetésed az , amit magadnak adsz. Az életed olyan lesz, amilyennek megteremted, és senki nem mond róla ítéletet sem most, sem soha. Sok évembe került mire felismertem, mivel abban a gondolkodásban nőttem fel, hogy van valami, amit tennem kéne, és ha nem azt teszem, akkor "Isten nem örül majd nekem". Amit megértettem, az az volt, hogy az elsődleges célom, hogy örömöt érezzek és tapasztaljak az életemben. Elkezdtem olyan dolgokat csinálni, amik örömet okoztak. Van egy mondás, "ha nem tetszik, ne csináld".

Öröm, szeretet, szabadság, boldogság, nevetés, erről van szó. És ha, az okoz örömöt, hogy leülsz és egy órát meditálsz istenemre, hát tedd azt. Ha akkor érzel örömöt, amikor szalámis-szendvicset eszel, akkor tedd azt. Amikor a macskámat simogatom, örömöt érzek. Ha kirándulni megyek, az öröm állapotában vagyok, és folyamatosan ebben az állapotban akarok tartózkodni. Amikor ezt teszem, csak annyit kell tennem, hogy tudom, mit akarok és mit akarok megteremteni. A belső boldogság tulajdonképpen a siker üzemanyaga.

Bármi, amitől jobban érzed magad, mindig többet vonz oda magából. Most is azt kapod, amit bevonzottál az életedbe. A te döntéseden múlik, hogy el akarod-e fogadni, fel akarod-e használni, azt, ami jól esik vagy hagyod elmenni, azt, ami nem esik jól. Találj valamit, ami jól esik, ami rezonál a szíveddel.

"Kövesd a boldogságodat, és az Univerzum ajtókat nyit meg előtted ott, ahol eddig csak falak voltak."
Campbell

Joseph Campbell mondta, "kövesd a boldogságodat". Azt hiszem ezek a legjobb szavak, amit valaha ember kiejtett a száján. Ha valaki képes követni a boldogságát, akkor minden más területen követi a bőség, a jól-lét ösvényét. Élvezd te is az életet, mert az élet csodálatos. Varázslatos utazás. Egy másik valóságban élsz majd, egy másik életben. Amikor rád néznek az emberek, azt mondják majd, "mit csinálsz másképp, mint én?"

Hát csak egy dolog más. Az, hogy te a titokkal dolgozol. Aztán mindent tehetsz, vehetsz, minden lehetsz. Az emberek majd felhördülnek: "lehetetlenség ezeket megtenni, birtokolni, megélni".

Valóban egy új kor felé haladunk. Ebben a korban a végső határ nem a világűr, mint az "Űrszekerekben", hanem - az emberi értelem. Látom a jövőt tele határtalan lehetőségekkel, határtalan potenciállal. Ne feledd, hogy az emberi agy potenciális képességének csak 5%-át használjuk. A 100% emberi potenciál a megfelelő nevelés eredménye, ezért képzelj el egy világot, ahol az emberek a teljes mentális és érzelmi képességüket kihasználják. Bárhová eljuthatunk, bármit megtehetünk, bármit elérhetünk. Lássd magad azzal a dologgal, amire vágysz. Minden vallásos könyv ezt mondja. Minden nagyszerű filozófiai könyv, minden nagy vezető, minden valaha élt látnok ezt mondja.

Tanulmányozd a múlt bölcseit. Sok bölcset megemlítettünk ebben a műsorban. Tudod ők, egyetlen dolgot értettek meg mindannyian - megértették a titkot. Most már te is érted. És minél többet használod, annál jobban érted majd. Talán azt gondolod, hogy könnyebb lenne minden, ha ezeket a gondolatokat földi léted első napján hallottad volna. Ha fizikai életed első napján beszélni tudtunk volna hozzád ezt mondtuk volna: "Üdvözlet a Föld bolygón! Nincs olyan, ami ne lehetnél, ne tehetnél meg, ne birtokolhatnál. Te vagy a nagy teremtő. A saját hatalmas szabad akaratodból vagy itt. Indulj el, gondolj arra, amit akarsz, gyűjts tapasztalatot, ami segít abban, hogy eldönthesd, mit akarsz, és amikor eldöntötted, csak gondolj rá. Időd nagy részében adatokat fogsz gyűjteni adatokat, amik segítenek eldönteni, hogy mit akarsz valójában.

De a valódi feladat annak eldöntése, hogy mit akarsz, ezután arra kell majd koncentrálnod, mert ha arra koncentrálsz, amit akarsz, azzal magadhoz vonzod azt. Ez a teremtés folyamata.

"Hiszem, hogy csodálatos vagy, hogy van benned valami fantasztikus. Függetlenül attól, hogy mi történt veled az életben. Függetlenül attól, hogy idős vagy fiatal vagy. Abban a pillanatban, hogy helyesen kezdesz gondolkodni, az a valami ott belül, a benned lévő erő, ami nagyobb, mint a világ, feléled, és átveszi életed irányítását, etet, felruház, vezet, véd, irányít, biztosítja az életet, ha hagyod.

Ezt biztosan tudom."