Cikkek
 

Nagytakarítás

Gyűjtsük össze a limlomot, szabaduljunk meg attól, amire nincs szükség. Kerüljön dobozba, ami hetek óta hever a szekrény nyitott polcán, rakjunk rendet a kamrában, a garázsban, a pincében.

Figyeljünk a sorrendre: takarítás közben felülről lefelé, és belülről kifelé haladjunk. Kezdjük a pókhálózással, folytassuk a portörléssel. Töröljük le a port a ritkábban látogatott helyekről: a szekrény tetejéről, a karnisról, a lámpaburáról a belsejéből is, a magasan futó gázcsövekről, a képkeretekről.

Ha van rá mód, az udvaron poroljuk ki a szőnyegeket és a faliszőnyegeket. Mossuk ki a nagyméretű ágytakarót, vagy vigyük el a tisztítóba. Napsütéses napon tegyük ki szellőzni a teraszra az ágyneműt, sőt a matracot is. Van olyan ágybetét, amelyet ilyenkor kell átfordítani a „nyári oldalára”.

Az ablakmosás most nem csak az üvegre vonatkozik, hanem az ablakkeretre is: mossuk le róla alaposan a piszkot. A szobaajtókat is mossuk le, a takarítás végén pedig fényesítsük ki a küszöböt fémtisztítóval átitatott puha ronggyal.

Távolítsuk el a makacs vízkőlerakódásokat a csaptelepekről és a zuhanyfejről (ecettel vagy citromsavval). A kád és a mosdó szélén futó, szilikon alapú fugát nehéz rendesen megtisztítani a penésztől: néhány évenként ki kell cserélni.

A normál csempefugáról viszont gyökérkefével, polírozókővel vagy 70 százalékos alkohollal el lehet távolítani a penészt és a vízkövet.

Utoljára időszerű jó erősen felsikálni a terasz kövét, lemosni a korlátot és az  ablakpárkányt, aztán jöhet a tél, és tavasszal mahd kezdhetjük újra az egészet!!!

Ha nincs rá időnk vagy kedvünk, akkor akár szakemberekre is bízhatjuk a takarítást, ők biztos, hogy szakszerűen elvégzik, és mi meg élvezhetjük a tiszta otthonunkat.

htttp://www.gyorstakarítás.hu