Cikkek
 

A valóra vált a tündérmese

Ha egy kislánytól megkérdezik, hogy mi szeretne lenni, talán a mesék hatására, azt feleli, hogy királylány.

Na de ez, manapság itt a 21. században, eltekintve pár kivételtől, elég valószínűtlen. Inkább csak nadrágban futkosó nőket látunk nap, mint nap, akik talán legbelül őrzik még a vágyat, hogy igazából királylányok szeretnének lenni.  Marad tehát a farsang és a bálok, és… igen a nagy na, amikor minden nő, átváltozhat egy napra királynővé.

Mert ezen a napon az álmok valósággá válhatnak, és szólhat minden rólunk és természetesen a párunkról, a királyfiról. Mert ugye, királyfi nélkül nincs királylány sem, hiszen akkor az csak egy szingli királylányocska lenne. Így tehát jobb, ha rátalál a hőse, aki ugye most már nem fehér lóval érkezik, hanem egy csoda járművel, amit lóerő hajt, és megkéri a kezét, és akkor átváltozhat az esküvőn tündéri menyasszonnyá.

Na, ennyit a mesékről. : ) A valóságban: két ember, akik szeretik egymást, a FÉRFI és a NŐ, elhatározzák magukat, hogy megpecsételik a szerelemüket és örök hűséget esküsznek egymásnak, és belevágnak a nagy kalandba, amit úgy hívnak, hogy közös élet, akár első próbatételüknek is tekintik az esküvő megszervezését. De jól jönne ilyenkor mégiscsak egy kis segítség, ha visszanyúlhatnánk a mesékhez, és a csodatevő jó tündér ebben is segítene - akiket, manapság úgy hívnak különben, hogy esküvő szervező – és rengeteg hasznos tanáccsal látna el minket. Sőt legjobb lenne, ha belelátna a fejünkbe és a szívünkbe, és egy csapásra valóra váltaná az álmunkat az esküvővel kapcsolatban. Ennek hiányában, viszont ha úgy döntünk, hogy elég bátrak vagyunk, és mi is meg tudjuk oldani, készítsük egy listát, hogy mire is van szükségünk.

Philia

(A listához segítség a magazinban és további cikkek a keresi.hu-n a cikkeknél, az esküvő címszónál)