Cikkek
 

Pécsett séta van...

Mit szeretnénk elérni? Azt, hogy sétáljunk, gyalogoljunk minél többen. Miért?

Mozgásszegény, diétákkal, költséges divatbetegségekkel, stresszel és különféle krízisekkel teli, főképp városi életünkből hiányzik az egyszerűség, a nyugalom, a lelassulás... Mi sétálni, gyalogolni szeretünk.

Egy nehéz nap előtt, közben és után, a megoldandó feladatok és problémák közötti időben, hétvégén, ünnepnapokon, valahová vagy céltalanul, közösen vagy egyedül, befelé vagy kifelé figyelve, csendben vagy énekelve. Zsúfolt utcák betonján, erdei ösvényeken, aluljárók mélyén, idilli gyalogutakon, tóparton, hazafelé, munkába, valakihez vagy éppen az ismeretlenbe.   A sétálással magunkhoz lassítjuk a világot, ráhangolódunk a történések valódi ritmusára, arra a ritmusra, ami eredetileg a természetes közegünk volt, s amiből kirángatott az általános felpörgés.

Azt szeretnénk, ha Magyarországon minél többen felfedeznék, hogy rendszeres séta (szakértők szerint legalább napi tízezer lépés) az ember számára természetes életformához vezet, nem véletlenül mondta nagy elődünk, Thomas Hobbes angol filozófus:
ambulo ergo sum,
azaz
sétálok, tehát vagyok.

http://www.setavan.hu/