Cikkek
 

Így festünk mi

Ha csak festésre van szüksége otthonodnak, és az apróbb javítási hibákat te is el tudod végezni, miért hívnál szakembert? Láss munkához saját kezűleg!

A szín kiválasztása
Ma már a szaküzletekben ezerféle árnyalatot képesek színskála alapján kikeverni, sőt a festékgyártó cégek már különleges színű és viszkozitású termékeket is kínálnak. A maradék festéket egy jól zárható üvegben mindig tedd el, így ha kisebb javításokra lenne szükség, akkor azt könnyedén megteheted utólag.

Előkészület
A kisebb bútorokat jobb ha eltávolítod a festendő helyiségből. A nagyobb bútorokat nejlontakaróval fedd le, a padlóra pedig teríts vastag csomagolópapírt vagy hullámkartont. Egyrészt ez nem csúszik a lábad alatt mint a nejlontakaró, másrészt a festékcseppeket is felszívja, így nem hordod szét a lakásban.

Festés előtt
Az apróbb lyukakat és karcolásokat festés előtt érdemes spaklival segítségével glettelő gipsszel átkenni. Hagyd megszáradni, majd csiszolópapírral dörzsöld meg a felületet. A gipsz felülete ugyanis száradás után sima, így fényes maradhat később ezen a felületen a festés. Ha viszont átcsiszolod, nem lehet majd különbséget találni a javítás és a fal többi része között.

A művelet
Először a sarkokat fesd le ecsettel, majd folytasd hengerrel a nagyobb felületeket a fénytől az árnyékos rész felé haladva. Mindig a fénytől az árnyék irányába húzd a hengert, így elkerülheted, hogy csíkos legyen az eredmény. Tisztasági festést is érdemes két rétegben csinálni.

Nedvesen
Az ecsetet és a hengert használat előtt mindig áztasd rövid időre vízbe. Így sokkal több festéket tud magába szívni és a festés is sokkal egyszerűbb.

Folytatás
Ha nem sikerült egy nap alatt végezned, csomagold el az ecseteket és a hengert nejlonzacskóba vagy tekerd alufóliába! Így biztosan nem fognak kiszáradni, és másnap könnyedén folytathatod a munkát.

Befejezés
Bár fáradt vagy a munka végeztével, jobb ha gyorsan nekiállsz a takarításnak és még frissen feltörlőd a padlóról a lecsepegett festéket, mert száradás után már kínszenvedés lesz felvakarni a pöttyöket.

Ha mégsincs kedved ehhez az egészhez egyedül, vagy nem vagy biztos abban hogy profi munkát végzel, kérd  szakemberek segítségét. Vagy bízz meg egy lakberendezőt, amíg te elhagyod az otthonod, és egy kellemes eltöntött wellness hétvége után, inkább csak örülni szeretnél a frissen festett lakásodnak.

www.angelsdesign.hu