Cikkek
 

Janus Borház

Janus borok - Janus két arca egyszerre tekint a múltba és a jövőbe. Ennek szellemében a Janus Borház a hagyományok tiszteletben tartásával mer új, mer mai lenni. A bor összeköt múltat jövővel, hagyományt újdonsággal, embert emberrel, ezért a Janusnál azon dolgozunk, hogy boraink kifinomultságukkal, letisztult megjelenésükkel betöltsék e közvetítő szerepet és elvigyék Villányt a nagyvilágba.

A villányi borvidék nyugati kapujában, a Tenkes-nyeregben 12 hektár új telepítésű szőlőnk egésze alkalmas DHC Villány prémium minőségű bor készítésére.
A termelt fajták a villányi borvidékre és ízlésünkre jellemzően: Portugieser, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Sauvignon Blanc, Muscat Lunel.
"A Janus Borház két pécsi jóbarát, Szél Géza és Pécsi-Szabó Miklós gyerekkori álma volt. Ez az álom 2004-ben valósult meg, mikor ötven év után 12 hektárt telepítettek be szőlővel a Tenkes-hegy délnyugati platóján. Ma e borászat a két család közös vállalkozása."
Szeretnénk, ha megkóstolná borainkat, és érezné bennük azt az örömöt, amellyel készítjük őket!

Janus Borozó - Présházunkban, Túrony és Harkány közt, a Tenkes-hegy oldalán egyedi hangulatú vinotékát és borozót alakítottunk ki, melyet tizenkét hektár szőlő ölel körül. Így lehetőség nyílik arra, hogy ott kóstolják meg borainkat, ahonnan azok származnak.
Teraszunkról nagyszerű kilátás tárul a környező szőlőhegyekre, a harkányi síkra egészen a horvát hegyekig.

Cím: Hrsz. 061 Túrony · Információ és kostolás: +36 (20) 9999 885
Koordináták: 45º 53' 20,94" N / 18º 14' 08,40" E
E-mail: janusbor@gmail.com

http://www.janusbor.hu/