Cikkek
 

Programok a következő hét napra

Április 8. (péntek) 21.00: Erik Sumo Band a  PécsiEst Café-ben

Tövisházi Ambrusék melankolikus popja és Kiss Erzsi zsigeri tánczenéje kalandos világkörüli utazásban forr össze az Est Café színpadán.

A 2005-ben alakult formáció mindeddig két albumot jelentetett meg. Az első My Rocky Mountain címűről éppen a címadó dal került fel a rádiós listák élére. A 2009-ben kijött The Trouble Soup című albumon a legnagyobb sláger a Disco in My Head. A Tövisházi Ambrus egyszemélyes projektjeként induló próbálkozását a kezdetektől nagy siker és figyelem övezte.

 

Április 7., 8., 11., 19.00: Prága, főpályaudvar a Harmadik Színházban

Női darab ez, melyben a három generáció mindegyikéről kiderül, hogy nem képesek önmagukban, egyedül, férfi nélkül lenni, naivságukhoz tíz körömmel ragaszkodnak - egymást pedig, talán a túlontúl ismerős hasonlóság miatt, lassan meggyűlölik.Egy közép-európai fővárosi pályaudvar melletti boltot és annak alkalmazottait látjuk: a kapuzárási pánikon éppen túleső, mindenkit irigyen és féltékenyen irányítani akaró üzletvezető Alzbetát, a mindenki által lesajnált idős Darja nénit, Ankát, akire még épp az eltespedés előtt talál rá az új, titkos szerelem és az iskolából frissen a munkába csöppenő Janát.

 

Április 9.-május 8. között, naponta 10-18, vasárnap: 12-18, kedd: zárva:  Jorinde Voigt kiállítása a Pécsi Galériában

A ,,Territorium / Terület" című kiállítás révén először láthatóak a
Berlinben élő a Jorinde Voigt (1977) alkotásai Magyarországon. Miután
2004-ben a Berlini Művészeti Egyetemen befejezte Katharina Sieverding
mesterkurzusát, Németországban és külföldön számos egyéni és csoportos tárlaton mutatkozott be, művei már jelentős gyűjteményekben is megtalálhatóak. A ,,Territórium"-mal 2006-ban, egy izraeli útja
során kezdett foglalkozni, de még 2010-ben is érték új impulzusok a témával
kapcsolatban, egy német energiakonszern munkájába való betekintés során.

Fotó:Proksza Péter