Cikkek
 

Nem tetszik a rendszer

Délután több kormányellenes tüntetés is kezdődött Budapesten. Több ezren vettek részt az Egymillióan a sajtószabadságért nevű szervezet rendezvényén, ahol felszólalt Kulka János színész is, a nem tetszik a rendszer kifejezésre tapssal válaszolt a tömeg. A kormányellenes tüntetők új köztársasági elnököt akarnak Schmitt Pál helyett. Orbán Viktor kormányfő a vasárnapi uniós csúcson tartózkodik, Kövér László pedig Brazíliában emlékezik meg a forradalomról.

Az 1956-os forradalmárok, a névtelen tömegek és a neves személyiségek a kivívott szabadságban ébredtek rá, hogy nincs egyéni, privát szabadság, csak közös, mindenkit megillető, egybefogó szabadság van - mondta Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára vasárnap este Veszprémben, a Petőfi Színházban.

Az államtitkár szerint az 1956-os forradalmárok "az életnek Isten rendelése szerinti méltóságát választották, s ebben a tekintetben Krisztus-követők voltak, még ha erről mit sem tudtak". Mert szabaddá válni "csakis másokkal együtt, a szabadság olthatatlan vágyában élve lehetséges" - fogalmazott az államtitkár.

(MTI)