Cikkek
 

Gazdasági hírek

Összesen 14 hír van az adatbázisban
1 | 2 | oldal
Nem fenntartható a görög EURO - tovább >>>

A legnagyobb európai hitelminősítő, a Fitch ratings szerint a legrosszabb kategóriába sorolta Görögországot, miután úgy látja, hogy a takarékossági programot ellenző pártok kimagasló választási eredménye és a választásokat követő kormányalakítási próbálkozások kudarca is arra utal szerinte, hogy az EU és a Valutaalap segélyprogramjának nincs támogatottsága az országban. Az intézetnek kételyei vannak afelől is, hogy az ország képes lesz-e megőrizni eurózóna tagságát.

Krugman nekiment Obamának - tovább >>>

Krugman nekiment Obamának az adósságplafon-megállapodás miatt
Szerző: MTI

Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász éles kritikával illette az adósságplafon megemelésének kereteiről létrejött megállapodás miatt Obama elnököt a New York Times online kiadásában, mondván, a megállapodással nem hogy nem sikerült elkerülni a katasztrófát, hanem az elnök és pártja számára az maga a katasztrófa.
A megtakarítási program csak tovább mélyíti a gazdasági válságot és hosszabb távon nem javítja, hanem növeli az amerikai költségvetési hiányt. A megállapodással Krugman szerint az a legnagyobb gond, hogy az amerikai politikában már nyilvánvalóan semmilyen árat nem kell fizetni nyers zsarolásért, ami a banánköztársaság-státusz felé vezető lejtőre taszíthatja az Egyesült Államokat.

Munkanélküli ellátás - tovább >>>

A számok ellen játszik a kormány a munkanélküli ellátás átalakításával

újabb drasztikus változást hozott a kormány azzal, hogy az álláskeresési járadék - vagyis a munkanélküli segély - folyósításának időtartamát kilencről három hónapra csökkentette. Ilyen rövid támogatási idő fejlett országokban szinte sehol nincs, ráadásul a korábbi szigorítások nem segítették a kormány által többször jelzett célt, a foglalkoztatottság növelését.
Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A világ legértékesebb márkái 2010 - tovább >>>

BrandZ Top100 - A Millward-Brown tanulmány publikálása után már nem a BrandZ Top100 a legfrisseb téma, de itt egy rövid összefoglaló. Mesterhármas: Blackberry, Amazon, Apple
A TOP100 összesített márkaértéke öt év alatt 40 százalékkal nőtt, 1.45 billió dollárról 2.04 billió dollárra. A tavalyi évhez képest is tudott növekedni a TOP100, négy százalékot. Gazdasági világválság idején nem rossz…

Felmérés - tovább >>>

Világméretű felmérést indított az ENSZ: "Kérem, mondja meg őszinte véleményét arra nézve, hogyan
lehetne megoldani az élelmiszer hiányt a világ többi részén?"

Így választunk mi : ) - tovább >>>

Aki ma tulipánt rajzol a szavazólapra, annak a Voksán Virág lesz.

Itt az ideje, hogy megakadályozd az új kormány alakulását. Bemész a fülkébe, és nem jössz ki négy évig. : )

Választottunk! - tovább >>>

Több mint 99 százalékos feldolgozottságnál a Fidesz fölényesen nyerte az országgyűlési választást. A Fidesz több mint 52 százalékot szerzett listán, az MSZP lesz a második legnagyobb párt, de alig 3 százalékkal előzi meg a Jobbikot. Az LMP több mint 7 százalékot ért el. A választásra jogosultak 64 százaléka ment el szavazni.

M6 Pesttől Pécsig - tovább >>>

Átadták szerdán az M6-os autópálya középső szakaszát, a Dunaújváros és Szekszárd között húzódó gyorsforgalmi utat Bajnai Gordon miniszterelnök és Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter helyezte jelképesen forgalomba.

Pozitív gondolkodás - tovább >>>

Pozitív gondolkodás 2010-ban és lehet, hogy 2011-ben és ...

Elbocsátások: Legalább hétköznap is tudunk találkozni a haverokkal. Több idő lesz a családra is.

Kevesebb nőt foglalkoztatnak az EU-ban - tovább >>>

...mint, férfit. Politikai, feminista és szakszervezeti mozgalmak küzdelmeinek eredményeképpen a múlt század elején valósult meg az ötlet, hogy legyen az évben egy nap, mely jelképesen a nőké. A legtöbb országban ekkor erősödtek fel a nők követelései szociális-gazdasági jogaik kiszélesítésére, a foglalkoztatásban, a bérezésben megnyilvánuló hátrányos megkülönböztetés megszüntetésére.

1 | 2 | oldal