Cikkek
 

Hírek

Összesen 38 hír van az adatbázisban
1 | 2 | 3 | 4 | oldal
Ingatlanajándékozási kedv - tovább >>>

Mi az oka az ingatlanajándékozási kedv növekedésének?

Az év utolsó hónapjaiban látványosan megnövekedett az ingatlanajándékozási kedv: ősszel háromszor annyi ingatlant írattak át, mint nyáron; ennek legfőbb oka, hogy augusztusban a kormány az egyenes ági rokonok közötti ajándékozásnál, öröklésnél eltörölte az illetéket - ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.

Több százan nem akarnak visszatérni - tovább >>>

Még körülbelül ezer ember nem tudott vissztérni otthonába az iszapakatasztrófa miatt, kétszáz kolontári úgy döntött, hogy máshol akarnak új életet kezdeni. Negyven ember még mindig kórházban van. Devecserben kétszáz ház menthetetlen a település polgármestere szerint.

Nem feltaláltam, csak találtam - tovább >>>

„A kocka maga a titok” – mondta Rubik Ernő a Pécsett megrendezett Bridges Világkonferencián. A feltaláló angol nyelvű előadását számos külföldi vendég és turista hallgatta július 27-én a Palatinus Szállóban.

Jön a nyugdíjas- és Tüke-kártya - tovább >>>

Páva Zsolt polgármester pénteken délelőtt jelentette be, hogy kisebb csúszás után július 15-től végre bevezetik azt a kártyarendszert, amelynek révén a pécsiek számos kedvezményben részesülhetnek a különböző kulturális, sport- és családi programokon, eseményeken. A Tüke-kártyával egy időben a nyugdíjasok számára létrehozott kártyaprogram is elindul.

A főépítész befedné a Király utcát - tovább >>>

Szécsi Zsolt, a város főépítésze új elkerülőútvonalat álmodott a városnak, de nem tett le korábbi terveiről sem. Villamost szeretne, siklót a Mecsekbe, a fanyalgók ellenére befedné a Király utcát. Az új közterekhez viszont nem nyúlna, azokkal elégedett.

Zöldül a Széchenyi tér - tovább >>>

Páva kérésére Bayer 50 milliót visszaad Pécsnek - Pécs megújult főterét már egy ideje birtokba vették a pécsiek, akik láthatóan jól érzik magukat a tágas Széchenyi téren, sokan órákat beszélgetnek a padokon ülve, a gyerkek pedig élvezik a szőkőkutakat. A városvezetés örül annak, hogy Pécs méltó és látványos főtérrel büszkélkedhet, amelyet megszerettek és hamar „belaktak" a pécsiek.

Döntöttek a Zsolnay befektetőjéről - tovább >>>

A pécsi képviselő-testület csütörtökön tartotta soron következő ülését, amelyen hatvanöt napirendi pontot tárgyalnak meg.

Beiratkozás a Tásiba - tovább >>>

„Az érettségi önmagában semmit nem ér, de ha nincs, nagyon hiányzik!”

A felnőttoktatási tagozatunk (a volt Dolgozók Önálló Gimnáziuma, a Kodolányi János Gimnázium jogutódja) estis (2 és 3 napos) és levelezős (távoktatásos, havi 2 pénteki konzultációs) gimnáziumi oktatást indít a 2010/2011-es tanévben is. Erre várjuk az érettségivel még nem rendelkezők, 18. életévüket már betöltöttek jelentkezését.

 

Vízözön: lezárták az Ágoston teret - tovább >>>

Le kellett zárni Pécs egyik legforgalmasabb terét, az Ágoston teret (képünkön) hétfőn, mert az esőzések miatt járhatatlanná vált - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Charter-járatok újratöltve - tovább >>>

Már Bulgária is elérhető Pogányból. Idén nyáron - egy éves kihagyást követően - újra indulnak a charter járatok a pécsiek körében igen népszerű Korfu szigetére a Pécs-Pogányi Repülőtérről.

1 | 2 | 3 | 4 | oldal