Cikkek
 

Voltál már itt?

Összesen 17 hír van az adatbázisban
1 | 2 | oldal
Bikal-Puchner Kastélyszálló - tovább >>>

Egy kicsiny falu a Mecsek lábainál elterülő festői Hegyhát egyik völgyében, mely nevét az egykor fölé magasodó bükkös erdőről kapta. A kastély mellett két műemlék épülete van a községnek: a katolikus templom, melyet 1797. július 26-án szentelték fel Szent Anna tiszteletére és a környék egykor egyik legszámottevőbb evangélikus közösségének temploma, mely 1869-ben épült fel a faluban.

50. szülinapi buli a pécsi állatkertben - tovább >>>

2010.augusztus 14.
Fellépők:
11.00 Zabszalma Együttes
14.30 Kerek Erdő Zeneműhely
16.00 Szélkiáltó együttes
Egész napos programok:

A jáki templom - tovább >>>

Jáki Szent György Apátsági templom
9798 Ják, Szabadnép u.

A jáki templom története

Elmarad a Balatonátúszás - tovább >>>

Nem rendezik meg szombaton, illetve ezen a hétvégén a 29. Coca-Cola Balatonátúszást. Az átúszás tervezett új időpontja július 31-e szombat vagy augusztus 1-je vasárnap.

Pannónia Csillagai - tovább >>>

2010.06.09.- 2010.08.31. - Baranyai Élménykörút: Az öt elemből álló projektet a Pécs-Orfű-Abaliget kerékpárút, az Orfűi Aquapark, az Orfűi Aktív Víziturisztikai Központ, az Élménybirtok - Bikal, és a mecseknádasdi Rejtőzködő Borfalu alkotja.

Balaton, a magyar tenger - tovább >>>

Borbarangolás Badacsonyban - 2010. január 30 - május 8. Badacsony - Idén is folytatódik a 365 nap BorBarangolás Badacsonyban! Pihenje ki a hétköznap fáradalmait a festői szépségű Vulkánok Völgyében!

Világörökségek - tovább >>>

Aggtelek - Budapest - Busójárás-Mohács - Fertő-tó - Hollókő - Hortobágy - Pécs - Pannonhalma - Tokaj-Hegyalja

Budapest - tovább >>>

Budapest Duna-parti látképe, a budai Várnegyed (1987), az Andrássy út és történelmi környezete (2002) - A budapesti Dunapart épületein jól megfigyelhetők a magyar főváros történelmének különböző időszakai. Ez egyike a világ kiemelkedően szép látképeinek.

Hollókő - tovább >>>

Hollókő ófalu és táji környezete (1987) - Budapesttől mintegy 100 km-re festői környezetben, a Cserhát-hegység dombjai között bújik meg Hollókő. A falu története a XIII. századig nyúlik vissza, akkor, a tatárjárás után épült a Szár-hegyen álló vár.

Aggtelek - tovább >>>

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai (1995) - Csepkőbarlang
Az Aggteleki Nemzeti Parkot elsősorban az élettelen természeti értékek, a felszíni formák és a barlangok védelme érdekében hozták létre 1985-ben. Területének 75%-át lombhullató erdők borítják. Mozaikszerűen elhelyezkedő tisztások, sziklagyepek, kőkibúvásos hegyoldalak biztosítanak életteret az értékes növényeknek, a gazdag rovarvilágnak és a területen előforduló több mint 220 madárfajnak.

1 | 2 | oldal