Cikkek
 

Gasztrotúra

Összesen 31 hír van az adatbázisban
1 | 2 | 3 | 4 | oldal
Elegáns étterem a bőrgyári villában - tovább >>>

Kiskastély Máris vonzó a menükínálat és a varázslatos esküvői helyszín A pécsi bőrgyárban mindig csodájára jártak a műemlékjellegű kastélyépületnek. Az impozáns Ereth villa most belül teljesen megújulva újra hasznos funkciót kapott, étteremként üzemel. A retro berendezés jól illeszkedik az összképhez, a finom ételek pedig Krúdy Gyula világába röpítik a vendéget.

Janus Borház - tovább >>>

Janus borok - Janus két arca egyszerre tekint a múltba és a jövőbe. Ennek szellemében a Janus Borház a hagyományok tiszteletben tartásával mer új, mer mai lenni. A bor összeköt múltat jövővel, hagyományt újdonsággal, embert emberrel, ezért a Janusnál azon dolgozunk, hogy boraink kifinomultságukkal, letisztult megjelenésükkel betöltsék e közvetítő szerepet és elvigyék Villányt a nagyvilágba.

Dubarry módra - tovább >>>

A madame DuBarry nevéhez kötött karfiolos étel története vagy igaz, vagy nem, ettől függetlenül azok is tehetnek vele egy próbát, akik idegenkednek a karfioltól. A legenda szerint DuBarry grófnő, aki a már idősecske XV. Lajos szeretője volt – vele vigasztalódott madame Pompadour halála után – nagyon szerette a karfiolt, és ezért az ő kedvére találta ki az udvari szakács ezt az ételt. Az ilyen egymondatos történetek kevéssé hitelesek, bár miért is ne hihetnénk el, hogy a hölgy kedvelte a karfiolt, de ha nem szerette, és az egész csak mese, a dubarry módra készült hús értékeiből ez semmit nem vesz el.

Hideg gyümölcslevesek - tovább >>>

Eperkrémleves
4 dl tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 30 dkg eper, 10 dkg kristálycukor, 2 dl száraz fehérbor, 1 citrom leve, 2 dl tejszín, fél csomag vaniliáscukor.

 

Gál Pince - Villány - tovább >>>

A pincészet bemutatása - A pincészet gondozása alá 2,5 ha szőlőterület tartozik, amely a borvidék Csukma dűlőjében terül el. Rendkívül jó adottságokkal rendelkezik az ültetvény. Déli fekvésű 150-200 m-es tengerszint feletti magasságban fekszik. A Villányi-hegység kelet-nyugati tájolása miatt védettséget élveznek a tőkék az északi szelektől. A napsütéses órák száma és az éves hő-összeg itt, Dél-Baranyában a legmagasabb az országban.

VI. Nemzetközi Kékfrankos Fesztivál - tovább >>>

Arany. és Ezüstérmes Kékfrankos borok kóstolója

Pannon Borrégió Egyesület
Pécs- Mecsek Borút Egyesület
Szekszárdi Hegyközség

2010. július 3. szombat - 4. vasárnap 13.00 - 20.00
Pécsi Kulturális Központ - Dominikánus Ház - Színház tér 2.

Grill tippek nyárra - tovább >>>

A grillezés a húsok elkészítésének egyik legegészségesebb elkészítési módja, hiszen nem feltétlenül szükséges hozzáadott zsiradékot használni. Rengetegféle húst és zöldséget, sőt gyümölcsöt is készíthetünk így, köretként pedig elég salátákat készítenünk. Fontos, hogy folyamatos figyelem mellett süssünk, és ne szárítsuk ki a húsokat. Kísérletezzhetünk pácokkal, fűszerekkel, öntetekkel, sót viszont csak az elkészítés után használjunk, mert a húsok megkeményedhetnek!

Koktélok - tovább >>>

Otthon is elkészíthetőek... Jönnek lassan a meleg nyári éjszakák, amikor egy baráti beszélgetés közben mindenkinek jólesik a frissítőitalokat kortyolgatva egy kicsit lehűteni magát.  Ha viszont otthon épp nincsenek meg a hozzávalók a koktélokhoz, vagy inkább csak kényeztetnénk magunkat, akkor irány a város. Egy kellemes program után beülhetünk valameylik vendéglátóhelyre, ott  még ki is szolgálnak minket, és utána még mosogatni sem kell. : ) www.vendeglatok.hu

Zsírégető gyümölcsök - tovább >>>

Ha számodra is fontos, hogy feltöltsd a szervezeted vitaminraktárait, vagy zsírt égess egészségesen, fedezd fel, melyik gyümölcs lehet leginkább a segítségedre!

Egzotikusak és különlegesek - tovább >>>

Az exkluzívabb zöldségboltok polcain egyre nagyobb számban találunk korábban soha nem látott gyümölcsöket és zöldségeket. Most olyan egzotikus különlegességeket mutatunk be, amelyek vannak annyira finomak, hogy még az elrettentően magas áruk ellenére is megérnek egy próbát.

1 | 2 | 3 | 4 | oldal