Cikkek
 


Magyarok

Nostradamus élete végén, öregen és betegen kapta a megrendelést egy magyar főembertől, hogy írjon próféciákat Magyarországról. Ez a "nagyhírű és vitéz" nemzet fia háromezer ezüstöt fizetett Nostradamusnak ezért a munkáért, s a megrendelő személyében gróf Zrínyi Miklósra ismerünk, a szigetvári hősre, aki valóban három hónappal élte túl a jóslatok szerzőjét, és 1566. szept. 8.-án halt hősi halált. Mint a vers megjósolja, a "pogány" török még valóban 120 évig uralja Magyarországot, és Zrínyi valóban két nép, a magyar és a horvát közös hőse, hisz Csáktornya szülötte.

Pécs

A verseny helyszíne: Pécs belvárosa, sétáló utcái
Téma: a POSzT versenydarabjai és kísérő programjai
Nevezés: a kirakatversenyre való nevezés e-mailen lehetséges: dsz@dekorszovetseg.hu vagy suntravelinc@gmail.com. Az üzlet nevét, címét, telefonszámát, valamint a kirakatrendező nevét, címét, telefonszámát kérjük megadni.
Nevezési díj: nincs
Nevezési határidő: 2013. május 26. vasárnap 24:00 óráig
A versenykirakatok elkészítési határideje: 2013. május 31. péntek 18:00 óráig
Szakmai zsűrizés: 2013. június 6. csütörtök 10:00 órától
Közönségszavazás: csak az interneten lehet szavazni a versenykirakatokra a www.keresi.hu oldalon, május 31. 18:00 órától június 6-án csütörtökön 15:00 óráig.
Díjátadó: 2013. június 6. csütörtök 18:15 Pécs, Séta tér

Az V. Pécsi Mediterrán Kirakatverseny a POSzT Off programja.
A versenykirakatokról készült fotók a Dekorszövetség facebook oldalán is megtekinthetőek lesznek.

További információ: + 36 20 441 3039 és + 36 20 396 3568
A verseny szervezője és védnöke: Dekorszövetség
www.dekorszovetseg.hu

Kapcsolódj ki...

Az ország egyes területeire, a Dél-Alföldre és a Dél-Dunántúlra keddre is a legmagasabb fokozatú hőségriasztást rendelte el az országos tiszti főorvos, több megyében viszont azt másodfokúra enyhítette.

Lakberendezés-dekoráció

A PANTONE cég felfedte a 2010 nyarára szánt legfrissebb divatszínt. Ez pedig a türkiz lesz, az idei trend szerint berendezett lakásokban, vagy kárpitozott bútorokban...

PANTONE 13-0632 Endive (endivia)
PANTONE 15-1050 Golden Glow (arany sugárzás)
PANTONE 16-1546 Living Coral (eleven korall)
PANTONE 19-1764 Lipstick Red (rúzsvörös)
PANTONE 18-3027 Purple Orchid (lila orchidea)
PANTONE 19-1526 Chocolate Truffle (csoki trüffel)
PANTONE 16-5418 Lagoon (lagúna)
PANTONE 18-0538 Woodbine (vadszőlő)
PANTONE 14-1107 Oyster Gray (osztriga szürke)
PANTONE 14-1307 Rose Dust (rózsapor)

Divat

Minden szezonban minden szín megtalálható a divat palettáján, de nem ugyanabban az árnyalatban és kombinációban. Az elkövetkező két év legnépszerűbb árnyalatait a Nemzetközi Színbizottság (Intercolor) tagországainak szakemberei tervezik meg, amely aztán a világdivat számára iránymutatóul szolgál - derül ki az egyik szakmai magazin cikkéből. A Nemzetközi Színbizottságnak Magyarország is tagja.

Horoszkóp

Az időszámítás előtti évszázadokra nyúlik vissza a kelta horoszkóp eredete. A kelta papok, druidák alakították ki azt a kalendáriumot, amelyhez igazodva leírták az úgynevezett "fa jegyeken" alapuló horoszkópot.

Véletlenek?

Van úgy, hogy meghívnak valahová amiből nem akarsz kimaradni, és nincs pénzed. Semmi pénzed.
Nálam ettől általában nem dől össze semmi mert egyszerűen nem számít.

Cégmesterek, szakemberek

A Bécsi Irodaker Kft, mely a Dudley Magyarország Kft. jogutódjaként működik, már 9 éve közel 300 budapesti és számtalan vidéki céggel valamint kis és nagyvállalkozóval áll kapcsolatban. Ezen belül 15-20 cégre tehető azon partnereink száma amelyek cégünknél a Kiemelt Partnerek közé tartoznak.

Hírek

Mi az oka az ingatlanajándékozási kedv növekedésének?

Az év utolsó hónapjaiban látványosan megnövekedett az ingatlanajándékozási kedv: ősszel háromszor annyi ingatlant írattak át, mint nyáron; ennek legfőbb oka, hogy augusztusban a kormány az egyenes ági rokonok közötti ajándékozásnál, öröklésnél eltörölte az illetéket - ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.

Gazdasági hírek

A legnagyobb európai hitelminősítő, a Fitch ratings szerint a legrosszabb kategóriába sorolta Görögországot, miután úgy látja, hogy a takarékossági programot ellenző pártok kimagasló választási eredménye és a választásokat követő kormányalakítási próbálkozások kudarca is arra utal szerinte, hogy az EU és a Valutaalap segélyprogramjának nincs támogatottsága az országban. Az intézetnek kételyei vannak afelől is, hogy az ország képes lesz-e megőrizni eurózóna tagságát.

Rendőrségi hírek

Nem százalékokban, hanem kilométerórában határozza meg az a kormányrendelet módosítás az objektív felelősség elve alapján kiszabott sebességtúllépés esetén fizetendő bírságot...

 

Igazi férfiaknak igazi autókról

Háromajtós kocsit nem azok vesznek, akik a praktikum megszállottjai. Manapság nem is azok keresik ezt a kategóriát, akik meg akarják spórolni a plusz két ajtó felárát.

Időjárás- időjóslás

2010 őszi időjárása...http://www.időkép.hu/

Szeptember elején a kellemes napokat követően 10-e táján megint leesik a hőmérséklet, de ez csak átmeneti. A hónap második felében kellemes idő várható, beköszönt az igazi vénasszonyok nyara.

Októberben végérvényesen megjön az ősz, folyamatosan csökkenő hőmérséklettel. Az első talaj menti fagy 25-e körül várható. Ez a hónap is csapadékhiányosnak ígérkezik.

Novemberben beköszönt a tél, végig öt fokkal hidegebb lesz az ilyenkor szokásosnál, a hónap végén már mínusz tíz fok várható.

Bölcsességek, idézetek...

A boldogság nem örökké tartó állapot, még csak nem is időleges. A boldogság legtöbbször ujjongó öröm, amely csaknem szétfeszíti az emberkeblét, és ugyanolyan gyorsan elmúlik, mint ahogyan jött. Aztán imént itt terem, és elhiteti velünk, hogy az élet csodálatos dolog. : )

Ötletek, tippek, trükkök

... hogy virágba borul a természet és ezer új illat van a levegőben. Sokunk szerint a május az esztendő legszebb hónapja, mert a hosszú, kemény tél után "új élet" kezdődik a nők imádják ezt az évszakot, és talán még a legerősebb férfiszívet is meghatja.

Internet

A Google bejelentette, hogy elkészült a webkeresője új indexelési eljárásával. A Caffeine kódnevű megoldás 50 százalékkal gyorsabb indexelést tesz lehetővé, mint a korábbi, azaz a tartalmak még gyorsabban kerülhetnek be a találatok közé.

Archívum

2011. február 9. szerda, 19:30
Egyedül nem megy?! - A pécsi playback színház februári előadása

Játékmester: dr. Czirmai Ildikó/Bognár Csaba
Színészek: Cs. Tóth Judit, Divéki Péter, Halász Gabriella, Jakab Julianna, Toldi Ildikó, Zánkay András
Zenész: Rónaszéki Mónika
Jegyárak: Felnőtt: 1 200 Ft, Diák, nyugdíjas: 800 Ft

További információ: http://www.pmh.hu/program/172/egyedul-nem-megy-a-pecsi-playback-szinhaz-februari-eloadasa

2011. február 10. csütörtök, 19:00
Iszaak Babel: Odesszai történetek

Közreműködik: Jávori Ferenc (Fegya) zeneszerző, a Budapest Klezmer vezetője és Dunai Tamás színművész
Jegyárak: Felnőtt: 1 200 Ft, Diák, nyugdíjas: 800 Ft

További információ: http://www.pmh.hu/program/170/iszaak-babel:-odesszai-tortenetek

Programjainkról bővebben a www.pmh.hu weblapon olvashatnak.

Környezetvédelem

Kapcsold le egy órára a villanyt! - A Föld Órája a WWF nemzetközi kezdeményezése, aminek célja, hogy felhívjuk a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak veszélyeire.

POSzT

Idén is megrendezzük Pécs belvárosában a nyár elején már hagyománnyá vált kirakatok versenyét.

TÉMA:
KIRAKATSZÍNPAD - a POSZT versenydarabjai és kísérő programjai

A KIRAKATVERSENY HELYSZÍNE:
Pécs belvárosa, sétáló utcái.

Egészség-harmónia-szépség

A bio fodrászat gondolata elsőre talán különösen hangzik, az új idők új elvárásai azonban megteremtették Magyarország első bio fodrászatának igényét, ahol természetes és vegyszermentes hajápolásban lehet részünk.

Szerelem a való világban

Esküvők-Rendezvények

Szeretettel várjuk Pécsett az Európa Kulturális Fővárosában megrendezésre kerülő Országos Fodrász, Kozmetikai és Műköröm Díszítő Bajnokságra.
Időpont: 2010. szeptember 25-26.
Helyszín: Pécs EXPO Center Megyeri út 72.
Nevezési határidő: 2010. szeptember 20.

Vendéglátók

Legalább 7 százalékkal emelkedtek a cukrászsütemények árai. Az eddigi 18-ról 25-ra nőtt ugyanis ezen termékek adótartama, ha az üzletben fogyasztják el azokat. Viszont ha elviszik a sütiket, akkor továbbra is 18 százalékos ÁFA-val számláznak az üzletben. A cukrászok szerint betarthatatlan a rendelkezés. Csak arra jó, hogy megbírságolhassák őket.

Gasztrotúra

Kiskastély Máris vonzó a menükínálat és a varázslatos esküvői helyszín A pécsi bőrgyárban mindig csodájára jártak a műemlékjellegű kastélyépületnek. Az impozáns Ereth villa most belül teljesen megújulva újra hasznos funkciót kapott, étteremként üzemel. A retro berendezés jól illeszkedik az összképhez, a finom ételek pedig Krúdy Gyula világába röpítik a vendéget.

Mosolyogj : )

Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

Legyen áldott Karácsonyuk és Boldog Új Évük

Voltál már itt?

Egy kicsiny falu a Mecsek lábainál elterülő festői Hegyhát egyik völgyében, mely nevét az egykor fölé magasodó bükkös erdőről kapta. A kastély mellett két műemlék épülete van a községnek: a katolikus templom, melyet 1797. július 26-án szentelték fel Szent Anna tiszteletére és a környék egykor egyik legszámottevőbb evangélikus közösségének temploma, mely 1869-ben épült fel a faluban.

Sikeres emberek

Tőlem ezért nem kapsz munkát
2011.07.27. 12:56 Jakab Andor

12 embernek adhatnék munkát havi 248 720 Ft nettó fizetéssel, de nem adok. Elmondom miért. Szép irodában dolgozhatnál a szolgáltató cégemnek. Nem ügynökösködés, nem kamu. Komoly szakértelmet igénylő munkát kellene végezned, napi 8 órában, csak hétköznapokon. Rendesen be lennél jelentve, fizetném utánad a járulékokat. Adhatnék ilyen munkát egy tucat embernek, de nem teszem, és elmondom miért nem.

Nem csak gyerekeknek

"- Milyen színű a szomorúság? - kérdezte a csillag a cseresznyefát, és megbotlott egy felhőfoszlányban, amely gyorsan tovább szaladt.
 - Hallod? Azt kérdeztem, milyen színű a szomorúság?

Pár-kapcsolatok

Ha nem akarja, sosem tudod meg, milyen volt a kedvesed bizonyítványa az általános iskolában, ha ő úgy akarja, akkor azt mondja, hogy végig kitűnő volt. De az is lehet, hogy azért füllent, mert nem akar megbántani. Vagy mert így kényelmesebb, nem akar veszekedni.

Ezotéria

Talán többször mondták már neked, hogy „te egy angyal vagy!”. Gondoltál ilyenkor arra, hogy ebben akár lehet is igazság? Biztosan nem, pedig állítólag élnek köztünk olyan emberek, akik valójában angyalok.

Csak pozitívan

Megbocsátottam a megbocsáthatatlant, megpróbáltam pótolni nélkülözhetetlen embereket és elfeledni az elfeledhetetleneket. Sokszor cselekedtem indulatból, okoztam csalódást és csalódtam olyanokban akiktől sosem vártam volna.

Hoppá

Kifizette legjobb dolgozói devizahitelét egy hódmezővásárhelyi cég!

A cég úgy gondolta: azzal segíthet a legtöbbet a devizahitelek megemelkedett törlesztőrészlete miatt nehéz helyzetbe került munkatársainak, ha kifizeti a banknak tartozásukat. Az összeget fokozatosan vonják majd le a négy kisegített dolgozó béréből.

Ünnepek

Boldog névnapot!!! : )

http://www.youtube.com/watch?v=Xn90xpdclAs&NR=1

KERESI KUPON MAGAZIN

Újra itt a tavasz és 2010- ben Pécs is Európa egyik kulturális fővárosa lett, és mi ünnepelni szerettünk volna. Véletlenül találtunk rá a címlaplányunkra, és az próbáltuk meg bebizonyítani, hogy igenis minden nőben ott van a szépség, csak észre kell venni, és meg kell találni azokat a profikat, akiknek a segítségével át tudjuk varázsolni őt.

Állatbarátoknak

„Állatközelben” - Környezetvédelmi Világnap a Misina Természet- és Állatvédő Egyesülettel
június 5. szombat Pécs- Somogy, Pajtás utca 17.

Kertész

Szinte minden kertben, hegyi telken, hobbitelken megtalálható a diófa. Ismerkedjünk meg néhány sorban és képben a diófát károsító kórokozókkal.